Terug naar overzicht

PSYience Live over het voorspellen van behandeleffecten – Aanmeldpagina

  • Duur 1u 30m
  • Laatste update Dinsdag 08-12-2020

Over deze sessie

PSYience Live – maandagavond 30 november – 20.00 / 21.30 uur. Deelname is gratis. Accreditatie is beschikbaar. 

Deze aflevering van PSYience Live staat in het teken van het voorspellen van behandeleffecten in de praktijk met neuroimaging data. Hierin willen we vooral bekijken welke waarde deze wetenschappelijke bevindingen kunnen hebben voor onze klinische praktijk.

Sprekers

Guido van Wingen, hoogleraar aan het AMC-UvA en topexpert op het gebied van neuroimaging in de psychiatrie

– Afke Terwisscha van Scheltinga, werkzaam op de polikliniek stemming van Altrecht

– Ervaringsdeskundige Bart Groeneweg, bestuurslid van de Depressievereniging

PSYience Live wordt professioneel begeleid door Lennart Booij. Zijn side-kick is Annemiek Dols, psychiater en onderzoeker bij GGZ inGeest / Amsterdam UMC en lid van de NVvP Commissie Wetenschappelijke Activiteiten (CWA).

PSYience Live is een nieuwe serie interactieve wetenschapsshows, live uitgezonden vanuit De Balie in Amsterdam, waarmee we willen bijdragen aan het verder dichten van de kloof tussen wetenschap en praktijk. Tijdens deze online uitzendingen, in talkshow-achtige setting, gaan wetenschappers en clinici met elkaar én met de kijkers het gesprek aan over de laatste ontwikkelingen rond actuele wetenschappelijke thema’s en innovaties.

 

Aanmelden voor PSYience Live

1) U dient eerst in te loggen op deze website.

2) Inloggen doet u met de inlogcodes die u ook voor het NVvP Ledennet gebruikt.

Wachtwoord vergeten? U kunt hier nieuwe inloggegevens bij de NVvP aanvragen. Deze inloggegevens worden één keer per dag doorgegeven aan PSYience. Het is dus mogelijk dat u niet direct op PSYience kan inloggen met deze nieuwe inloggegevens, maar dat dit pas de volgende dag kan.

Vragen,opmerkingen of problemen met inlogen? Stuur dan een mail naar psyience@nvvp.net.

Geen programma gevonden

Over de sprekers

Guido van Wingen

Professor Neuroimaging in Psychiatry - Amsterdam UMC

Het doel van zijn onderzoek is het begrijpen van de neurale mechanismen die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling en behandeling van psychiatrische stoornissen. Daarom onderzoekt hij hoe biologische en psychologische factoren die samenhangen met psychiatrische kwetsbaarheid de hersenen beïnvloeden, en hoe een succesvolle behandeling de hersenfunctie en -structuur normaliseert. Om deze vragen te beantwoorden, combineert hij genetica, stress, farmacologie en niet-farmacologische behandelmethoden met functionele en structurele neuroimaging-technieken.

4 sessies

Lennart Booij

Moderator

Kunsthistoricus, televisiemaker en bekend als presentator van Krachtstroom, Wat heet! en VARA's Nieuwe Lagerhuis. In het verleden was hij politiek actief in de Partij van de Arbeid.

2 sessies

Afke Terwisscha van Scheltinga

4 sessies

Bart Groeneweg

Ervaringsdeskundige

Is opgeleid als Klinisch Pedagoog in Utrecht en in 1988 gepromoveerd op een onderzoek naar drugverslaafde ouders en hun kinderen. Zijn werkervaring ligt in de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg, de langste tijd (22 jaar) als bestuurder. Daarnaast is hij altijd actief geweest in diverse brancheorganisaties. Bart is als ervaringsdeskundige depressie actief binnen (het bestuur van) de Depressie vereniging.

4 sessies

Annemiek Dols

1 sessies

Aanmeldformulier PSYience Live

Om u aan te melden voor PSYience Live moet u ingelogd zijn. U kunt inloggen met uw inloggegevens van het NVvP-Ledennet.

Tags

machinaal leren multivariaat neuroimaging data precisie psychiatrie univariaat

Over deze sessie

  • Begrip over het verschil tussen standaard analyse en machinaal leren (o.a. analyse op groepsniveau vs. individu; associatie vs. voorspelling; univariaat vs. multivariaat)
  • Begrip van sterkte van het effect (o.a. klein/middelmatig effectgrootte vs. zeer groot effect; individuele voorspelling op kansniveau vs. >80% nauwkeurig)
  • Inzicht in de mogelijkheden van machinaal leren voor precisiepsychiatrie (o.a. individuele analyse gebruiken voor diagnose en behandelindicatie)