Terug naar overzicht

PSYience Live over de wetenschap achter herstel – NVvP-Leden

  • Duur 1u
  • Deelnemers 47
  • Laatste update Donderdag 24-08-2023

Over deze sessie

Het begrip herstel is niet vrij van controverse, en soms lijkt onduidelijkheid daaraan bij te dragen. Deze PSYience Live aflevering staat in het teken van de wetenschap achter herstel.

 

Geen programma gevonden

Over de sprekers

Stynke Castelein

Bijzonder hoogleraar herstelbevordering

Prof.dr. Stynke Castelein heeft een wetenschappelijke achtergrond in de medische sociologie. Zij is werkzaam als Hoofd onderzoek bij Lentis en is bijzonder hoogleraar herstelbevordering bij ernstig psychische aandoeningen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tevens is zij bestuurslid bij Akwa GGZ en secretaris/board member van het European Network for Mental Health Service Evaluation (ENMESH).

5 sessies

Wiepke Cahn

Psychiater en hoogleraar Lichamelijke gezondheid

5 sessies

Harm Gijsman

Manager zorg Spoedeisende GGZ bij Dimence

Dr. Harm Gijsman is Manager zorg Spoedeisende GGZ bij Dimence en voorzitter van de werkgroep die momenteel de richtlijn schizofrenie (nieuwe naam psychosespectrum) herziet. Voordat hij bij Dimence werkte, was hij werkzaam als programmadirecteur acute zorg bij Pro Persona en Hoofd Zorgprogramma Psychose & EPA en psychiater op de opname afdeling eerste psychose. Hij werkte ook zes jaar als psychiater in het Verenigd Koninkrijk.

5 sessies

Wilma Boevink

Sociaal wetenschapper

Dr. Wilma Boevink is onderzoeker (zie haar lange onderzoeksloopbaan (1991 - 2020) bij het Trimbosinstituut en haar proefschrift uit 2017 over ervaringsdeskundigheid) alsmede ervaringsdeskundige. Zij weet als geen ander hoe  herstel in de praktijk is ontstaan, de rol die wetenschap daar is gaan spelen en ook wat de beperkingen van het wetenschappelijk onderzoek zijn. Wilma heeft met anderen het HEE programma ontwikkeld (Herstel Empowerment en Ervaringsdeskundigheid).

5 sessies

Tags

herstel hersteldenken herstelondersteunende zorg

Over deze sessie

  • De wetenschap inzetten om het begrip herstel te verhelderen en daardoor ervaringskennis, praktijk en wetenschap te verbinden
  • Meer inzicht in herstel als proces versus herstel als uitkomst
  • Toegevoegde waarde van aandacht voor herstel in de dagelijkse behandelpraktijk