Terug naar overzicht

PSYience Live over de wetenschap achter herstel – NVvP-Leden

  • Duur 1u
  • Deelnemers 46
  • Laatste update Vrijdag 07-05-2021

Over deze sessie

Het begrip herstel is niet vrij van controverse, en soms lijkt onduidelijkheid daaraan bij te dragen. De PSYience Live aflevering op maandag 29 maart stond in het teken van de wetenschap achter herstel.

NVvP-Lid maar niet live deelgenomen aan deze sessie? Via deze pagina bieden wij u alsnog de mogelijkheid om de sessie terug te kijken en daarmee 1 accreditatiepunt te behalen.

Klikt u in de rechterkolom op de button ‘Sessie starten’  om toegang te krijgen tot de opname en de toetsen. Met het terugkijken van deze sessie en het beantwoorden van de tussentijdse en eindtoetsvragen kunt u 1 accreditatiepunt behalen.

Let op: U moet alle tussentijdse en eindtoetsvragen beantwoorden!

U moet minimaal 70% van alle vragen correct beantwoorden voor het behalen van het accreditatie punt. U heeft hier in totaal drie pogingen voor.  Na afronding van de vragen heeft u via de optie “Bekijk poging” de mogelijkheid om te bekijken welke vragen u wel en welke vragen u niet goed heeft beantwoord.

PSYience Live – Deel 1

Video 1 – Introductie
Video 2 – Presentatie Stynke Castelein
Tussentijdse vraag 1

PSYience Live – Deel 2

PSYience Live – Deel 4

PSYience Live – Deel 5

PSYience Live – Deel 6

Over de sprekers

Stynke Castelein

Bijzonder hoogleraar herstelbevordering

Prof.dr. Stynke Castelein heeft een wetenschappelijke achtergrond in de medische sociologie. Zij is werkzaam als Hoofd onderzoek bij Lentis en is bijzonder hoogleraar herstelbevordering bij ernstig psychische aandoeningen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tevens is zij bestuurslid bij Akwa GGZ en secretaris/board member van het European Network for Mental Health Service Evaluation (ENMESH).

5 sessies

Wiepke Cahn

Psychiater en hoogleraar Lichamelijke gezondheid

5 sessies

Harm Gijsman

Manager zorg Spoedeisende GGZ bij Dimence

Dr. Harm Gijsman is Manager zorg Spoedeisende GGZ bij Dimence en voorzitter van de werkgroep die momenteel de richtlijn schizofrenie (nieuwe naam psychosespectrum) herziet. Voordat hij bij Dimence werkte, was hij werkzaam als programmadirecteur acute zorg bij Pro Persona en Hoofd Zorgprogramma Psychose & EPA en psychiater op de opname afdeling eerste psychose. Hij werkte ook zes jaar als psychiater in het Verenigd Koninkrijk.

5 sessies

Wilma Boevink

Sociaal wetenschapper

Dr. Wilma Boevink is onderzoeker (zie haar lange onderzoeksloopbaan (1991 - 2020) bij het Trimbosinstituut en haar proefschrift uit 2017 over ervaringsdeskundigheid) alsmede ervaringsdeskundige. Zij weet als geen ander hoe  herstel in de praktijk is ontstaan, de rol die wetenschap daar is gaan spelen en ook wat de beperkingen van het wetenschappelijk onderzoek zijn. Wilma heeft met anderen het HEE programma ontwikkeld (Herstel Empowerment en Ervaringsdeskundigheid).

5 sessies

Tags

herstel hersteldenken herstelondersteunende zorg

Over deze sessie

  • De wetenschap inzetten om het begrip herstel te verhelderen en daardoor ervaringskennis, praktijk en wetenschap te verbinden
  • Meer inzicht in herstel als proces versus herstel als uitkomst
  • Toegevoegde waarde van aandacht voor herstel in de dagelijkse behandelpraktijk